Blend Methode

Heb je last van gesprongen adertjes?

Couperose, gesprongen adertjes

Veel vrouwen maar ook mannen hebben last van kleine, rode adertjes (couperose) op de neus en/of wangen. Deze gesprongen of chronisch verwijde bloedvaten in de gezichts-en halshuid of op het decolleté kunnen de huid flink ontsieren en verdwijnen “bijna” nooit vanzelf. Soms is het een vage roodheid, soms is er duidelijk een structuur te zien.

Meer informatie over couperose/gesprongen adertjes.

Hoe ontstaat couperose/gesprongen adertjes?

Erfelijkheid
Dunne huid
Medicamenteuze oorzaken
Weersinvloeden
Verhoogde druk o.a. door persweeën, tillen, obstipatie, snuiten
Alcoholgebruik
Sterk gekruide specerijen
Slag of stoot
Hormonale invloeden
Beschadiging door overmatige zonbestraling
Door vitaminen A gebruik tijdens acné kuur

Hoe werkt de Blend methode?

Door het bloedvat aan te stippen met een pennetje waar stroom doorheen geleid, ontstaat coagulatie. Dit is het stollen van de gekleurde eiwitten, waardoor het bloedvaatje smelt en door het lichaam wordt afgevoerd. Deze wordt wit en verdwijnt als sneeuw voor de zon. Vlak na de behandeling tot een dag erna, is de huid wat roder dan normaal. Soms kunnen er kleine korstjes ontstaan die er vanzelf afvallen.
Afhankelijk van de mate waarin de couperose aanwezig is, zijn er gemiddeld 1 tot 5 behandelingen nodig

Prijs: € 45,-
Tijd: 15 minuten

Hoe kom ik van mijn couperose/gesprongen adertjes af?

Door middel van elektrocoagulatie verdwijnen deze vaatjes als sneeuw in de zon. Wij gebruiken bij deze behandeling een heel dun naaldje die onder invloed van stroom de haarvaatjes in enkele seconden inwendig dicht stolt/brand. Hiermee verwarmen wij de eiwitstructuur in het bloed, maar dan door middel van een klein naaldje. Hiermee kunnen wij dikkere bloedvaatjes en kleinere oppervlakken heel effectief direct verwijderen. Er kan zich een klein korstje vormen, dat gemiddeld na 5-7 dagen weg is. Het beste is om na de behandeling niets aan de huid te doen.

Is de behandeling pijnlijk?

U voelt tijdens de behandeling een warm naaldje die de haarvaatjes dicht brand. Deze behandeling is niet pijnloos maar goed te verdragen. Bij de neusvleugels voelt u iets meer omdat daar meer zenuwtjes zitten, maar het verwijderen van couperose is zeker zeer goed te doen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Afhankelijk hoeveel haarvaatjes behandeld moeten worden, zijn meestal meerdere behandelingen nodig. De behandelingen zullen dan met een tussentijd van veertien dagen op elkaar volgen. Zo heeft de huid de tijd om te herstellen /  te genezen. Wanneer u heel veel last heeft van couperose kunt u altijd eerst voor een intakegesprek langskomen.

Wanneer van deze behandeling niet:
– zomermaanden, de behandelingen is het meest geschikt in de maanden
oktober t/m april.
– Wanneer er een verhevenheid is moet het eerst bekeken worden
– Keloïd
– Pacemaker
– Zwangerschap
– Bloedverdunners